ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ζεστή σαλάτα με μπρόκολο, παντζάρι και χαλούμι
ΥΛΙΚΑ
  • 4-5 παξιμαδάκια σιταρένια αφράτα “το Μάννα”
  • 100 g χαλούμι
  • 1 παντζάρι
  • 6 ανθοί μπρόκολου
  • 10 φύλλα σπανάκι

Για τη σως:

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • 11/2  κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό και αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το μπρόκολο και βράζουμε για περίπου 7-10 λεπτά.

Το παντζάρι μπορούμε να το πάρουμε έτοιμο βρασμένο ή το βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 40 λεπτά. Το κόβουμε σε ροδέλες.

Πλένουμε καλά το σπανάκι.

Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι, ψήνουμε το χαλούμι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ετοιμάζουμε τη σως, χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή τα ανακατεύουμε με μια ράβδο.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το αφράτο σιταρένιο παξιμαδάκι και τη σως, και ανακατεύουμε.

Αν δεν θέλουμε αυτό το παξιμαδάκι, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποιο άλλο από τα παξιμάδια “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη. Θα είναι το ίδιο νόστιμα!