Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Κοινωνία και δράσεις

Στην οικογένεια “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη, δεν θέλουμε να προσφέρουμε μόνο τα πιο ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα. Θέλουμε να προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία μέσα από πράξεις ουσίας, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης.

 

Οι δράσεις και οι ενέργειές μας

Το Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Το «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο είναι μια ευγενή δωρεά της οικογένειας Τσατσαρωνάκη, που χρηματοδότησε εξ΄ ολοκλήρου την ανέγερση και τον εξοπλισμό του. Πρόκειται για ένα πολυδύναμο κτήριο της Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου,

το οποίο εγκαινιάστηκε παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου τον Σεπτέμβριο του 2012. Το «Τσατσαρωνάκειο» Πολυκέντρο της είναι ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) και έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα (ΦΕΚ 386/Β/14-3-2011).

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Κισάμου, έχει έκταση πάνω από 2.500τ.μ. και περιλαμβάνει τους αρτιότερα εξοπλισμένους χώρους εκδηλώσεων για τη διεξαγωγή μεγάλων συνέδριων, ομιλιών, διαλέξεων, σεμιναρίων, φιλοξενίας κ.λπ. Καθημερινά λαμβάνουν χώρα πολλές δράσεις αλλά και διάφορες εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια Η/Υ, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κοινωνικά φροντιστήρια, θεατρική ομάδα, ωδείο, σχολή γονέων, συνάξεις νέων.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του Δήμου Κισάμου αλλά και σε όλη τη Δυτική Κρήτη μέσα από δράσεις και υπηρεσίες που προσανατολίζονται κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της επιστημονικής έρευνας και της κοινωνικής πρόνοιας. Απασχολεί περίπου 45 εργαζόμενους, ενώ επωφελούνται από τις δράσεις σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον 400 άτομα.

Η οικογένεια Τσατσαρωνάκη εξακολουθεί να φροντίζει και να υποστηρίζει το Πολύκεντρο σε όποια ανάγκη μπορεί να προκύψει.

Ανακαλύψτε τις δράσεις του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου:

Ωδείο

Το Ωδείο (ΦΕΚ 65/Β/4-2-1998) είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος, λειτουργεί στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Πολύκεντρου υπό την ευθύνη και διεύθυνση έμπειρου και καταξιωμένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Στο Ωδείο μας λειτουργούν οι Σχολές: (1) Βυζαντινής Μουσικής, (2)Χορωδιών –Παραδοσιακής, -Έντεχνης, -Παιδικής (σ.σ. με τους Χορωδούς να ξεπερνούν τους 100 στα τμήματα Κισάμου, Παλαιόχωρας, Κολυμβαρίου), (3) Κλασικής & Μοντέρνας Μουσικής (Πιάνο, Κλασική Κιθάρα, Κλασικό Βιολί, Αρμόνιο), (4) Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής (Βιολί, Λύρα, Λαούτο, Μπουζούκι, Ούτι) και Μουσικής Προπαιδείας. Το σύνολο των σπουδαστών υπερβαίνει τους 250, όλοι οι καθηγητές είναι πτυχιούχοι, ενώ τα πτυχία του Ωδείου αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κέντρο Εκπαίδευσης & κατάρτισης

Σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας Frederick, παρέχεται η δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών εξ’ αποστάσεως μέσω του Πολύκεντρου. Τα μεταπτυχιακά αφορούν τις Οικονομικές και Διοικητικές Επιστήμες, τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες και την Επιστήμη της Αγωγής (Εκπαίδευση). Τα μεταπτυχιακά είναι αναγνωρισμένα στην Ελλάδα από τον ΔΟΑΤΑΠ. Οι εξετάσεις και τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στις εγκεκριμένες αίθουσες του «Τσατσαρωνάκειου». Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται και άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια για πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως εμπόρους, ξενοδοχοϋπαλλήλους, αγρότες και εκπαιδευτικούς.

Εκμάθηση και Πιστοποίηση Η/Υ

Στο πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Πληροφορικής, πραγματοποιούνται τμήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Με το τέλος των μαθημάτων, παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης αναγνωρισμένων πτυχίων από τον ΑΣΕΠ, μέσω των προβλεπόμενων εξετάσεων που λαμβάνουν χώρα στην πιστοποιημένη από το ΕΟΠΠΕΠ αίθουσά μας. Συνολικά έχουν δοθεί γύρω στα 100 πτυχία.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Για έκτη χρονιά, στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο λειτουργούν ολιγομελή φροντιστηριακά τμήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στο κάλεσμά μας προς την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα για εθελοντική προσφορά, υπήρξε συγκινητική ανταπόκριση πολλών εκπαιδευτικών, διαφόρων ειδικοτήτων, που προσφέρθηκαν εθελοντικά προκειμένου να στηρίξουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Θεατρική Ομάδα

Η θεατρική ομάδα του Πολύκεντρου «Ηθοποιοί για ένα Σάββατο» αποτελείται από είκοσι παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Η ομάδα στηρίζεται από εθελοντές εκπαιδευτικούς της περιοχής με την ευθύνη του γνωστού και καταξιωμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού κ. Καλογεράκη Δημήτρη, ο οποίος έχει και την ευθύνη λειτουργίας της δράσης αυτής. Τα θεατρικά που έχουν παρουσιαστεί κατά σειρά είναι: (1) Ο Βασιλιάς Ληρ, (2) Η Μήδεια, (3) Ο Μπακαλόγατος, (4) Φουρτουνάκηδες & Βροντάκηδες, (5) Ο Tοπικός Παράγων 6) «Η Χαρτοπαίκτρα»

Σχολή Αγιογραφίας

Η Σχολή Αγιογραφίας, η οποία στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο Εργαστήριο Αγιογραφίας στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο, συνεχίζει την λειτουργία της από το 2012 έως και σήμερα, με υπεύθυνη την έμπειρη και καταξιωμένη αγιογράφο κ. Κωνσταντίνα Στεφανάκη, συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Εργαστήριο Ψηφιδωτού

Λειτουργεί εργαστήριο εκμάθησης Εκκλησιαστικού & Εικαστικού Ψηφιδωτού υπό την ευθύνη του διδασκάλου κ. Εμ. Ρουκούδη. Η ομάδα μας ενημερώνει, οργανώνει και συμμετέχει σε εκθέσεις με σκοπό τη διατήρηση και επέκταση της σπάνιας αυτής τέχνης.

Νεανικές Συνάξεις

Θέλοντας να χτίσουμε γέφυρες κοινωνίας και επικοινωνίας με τη νεολαία του τόπου μας, συνεχίζεται και φέτος η λειτουργία των Νεανικών Συνάξεων, «η Συντροφιά της Χαράς». Παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών συναντώνται κάθε Σάββατο απόγευμα στο Πολύκεντρο και με τη συμβολή και αρωγή εθελοντών εκπαιδευτικών της περιοχής μας, δίδεται η δυνατότητα για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, άθληση, συνεργασία και ανάπτυξη πρωτοβουλίας.

Εκδηλώσεις

Το «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο διαδραματίζει σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην επαρχία μας, μέσω της διοργάνωσης εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων αλλά και ομιλιών με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, την εκπαίδευση και κινητοποίηση σε καίρια κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα. Το «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο έχει πραγματοποιήσει πάνω από ογδόντα εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των ομάδων από τις δράσεις που λειτουργούν σε αυτό. Επιπλέον, έχει συνδιοργανώσει εκατοντάδες ημερίδες, εσπερίδες ή λοιπές εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο ή Συλλόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές:

διαβάστε επίσης