ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σαλάτα με φασολάκια και καπνιστό σολομό
ΥΛΙΚΑ

Για 2-3 μερίδες:

  • 8-10 παξιμαδάκια με κρητικό ελαιόλαδο “το Μάννα”
  • 300 g φασολάκια
  • 2 παντζάρια (μόνο τα φύλλα)
  • 100 g φιλέτο σολομού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη σως:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα φασολάκια σε βραστό νερό για περίπου 7 λεπτά. Τα αφαιρούμε και τα στεγνώνουμε.

Στο ίδιο νερό, ρίχνουμε και τα φύλλα παντζαριού και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.

Φτιάχνουμε τη σως, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ, με ένα σύρμα η ένα πιρούνι.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα φασολάκια, τα φύλλα παντζαριού και τον σολομό με τη σως, και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα κριθαρένια παξιμαδάκια με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Φυσικά, μπορούμε να δοκιμάσουμε τη συνταγή με όποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη επιθυμούμε.