Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ
Ρεβιθάδα-σούπα συνοδευμένη με κριθαρένιο παξιμαδάκι

Η κληρονομιά μας.

Οι παραδοσιακές συνταγές της δικής μας Μαρίκας, συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, που αναδεικνύουν την πραγματική γεύση του παξιμαδιού!

για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ
  • 4-5 κριθαρένια παξιμαδάκια “το Μάννα”
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 1/2 ώρα.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε καλά το λεμόνι με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Σερβίρουμε με κριθαρένια παξιμαδάκια ή όποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη επιλέξουμε.