ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παξιμαδάκι κριθαρένιο με ταραμοσαλάτα και γαρίδες
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ

Για 5 ντακάκια:

  • 5 κριθαρένια παξιμαδάκια “το Μάννα”
  • 5 γαρίδες
  • 5 κ.σ. ταραμοσαλάτα
  • 1 σκόρδο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ολόκληρες τις γαρίδες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 2 λεπτά. Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις βάζουμε σε παγωμένο νερό και τις καθαρίζουμε.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ένα ολόκληρο σκόρδο. Μόλις ανεβάσει θερμοκρασία, τηγανίζουμε τις γαρίδες για λιγότερο από 1 λεπτό από κάθε μεριά.

Σε κάθε κριθαρένιο παξιμαδάκι, βάζουμε περίπου 1 κουτάλια της σούπας ταραμοσαλάτα.

Από πάνω τοποθετούμε τη γαρίδα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.

Αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή με κάποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη.