Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τιραμισού με λαδοκούλουρα «το Μάννα» Τσατσαρωνάκης
ΥΛΙΚΑ

Υλικά:

  • 4 φρέσκα αυγά βιολογικά
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 εσπρέσο
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 250 gr τυρί μασκαρπόνε
  • Δύο συσκευασίες λαδοκούλουρα Το Μάννα Τσατσαρωνάκη
  • 50 γρ κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε τους εσπρέσο και τους αναμειγνύουμε με το γάλα και το κονιάκ.

Διαχωρίζουμε πολύ προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε αφράτη μαρέγκα

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε με το μίξερ, ώσπου να ομογενοποιηθούν

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα κρόκων – μασκαρπόνε με προσοχή για να μην χάσουμε τη δομή της.

Βουτάμε τα λαδοκούλουρα στιγμιαία στο μείγμα με το γάλα και αμέσως τα στρώνουμε στον πάτο ενός πυρέξ.
Προσθέτουμε την κρέμα στρώνοντάς την, πασπαλίζουμε με το κακάο και θρυμματίζουμε λίγα ακόμα λαδοκούλουρα από πάνω.
Αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.