ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ψητά λαχανικά με σιταρένιο παξιμαδάκι με ελαιόλαδο
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ
  • 8-10 σιταρένια παξιμαδάκια με ελαιόλαδο “το Μάννα”
  • 2 κολοκύθια
  • 5 μανιτάρια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
  • 5-8 φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι

Για τη σάλτσα:

  • 21/2 κ.σ. πετιμέζι
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 11/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθιά σε μπαστούνια.

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια σε ροδέλες και αλατίζουμε ελαφρά.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε πρώτα τις μελιτζάνες μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να σοταριστούν.

Μετά βάζουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθιά και τέλος τα μανιτάρια και προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Όταν θα έχουν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το βαλσάμικο ξίδι και λίγο πιπέρι. Μόλις τα λαχανικά απορροφήσουν το βαλσάμικο ξίδι, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.

Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε.

Τοποθετούμε στο πιάτο τα λαχανικά, τα σιταρένια παξιμαδάκια με ελαιόλαδο και μετά ρίχνουμε τη σάλτσα και τα φύλλα από τον βασιλικό.

Αυτοσχεδιάζουμε, επιλέγοντας κάποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη. Θα είναι το ίδιο νόστιμο!

*Όλα τα προϊόντα λαδιού φτιάχνονται με κρητικό ελαιόλαδο.