ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ντακάκια με γουακαμόλε και ανθότυρο με παξιμάδια λαδιού «το Μάννα» Τσατσαρωνάκη
ΥΛΙΚΑ

Υλυκά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 15 φύλλα μαιντανού
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 10 λευκά αμύγδαλα
  • ½ σκελίδα σκόρδου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 100 γρ φρέσκο ανθότυρο Κρήτης
  • Κορυφές από βασιλικό (για το στόλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, την πιπεριά Φλωρίνης και το κρεμμυδάκι. Σε γουδί σπάμε καλά τα αμύγδαλα μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ακολουθεί το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μαζί όλα τα υλικά και δοκιμάζουμε, διορθώνοντας τη γεύση, αν χρειαστεί. Στήνουμε  στην επιφάνεια των παξιμαδιών λαδιού το γουακαμόλε. Στη συνέχεια τρίβουμε από πάνω τον ανθότυρο με τα χέρια, στολίζουμε με τον βασιλικό και τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.