Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κρητικό cheese cake
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 8 ποτήρια:

  • 12 παξιμάδια σίκαλης Το Μάννα Τσατσαρωνάκης
  • 250γρ κρέμα τυριού
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ χυμός πορτοκάλι.
  • 8 φρέσκιες φράουλες
  • Μαρμελάδα φράουλας ή σιρόπι φράουλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σέ ένα μπλέντερ τρίβουμε τα παξιμάδια.

Σέ ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 4 κ.σ μέλι,  2κ.σ κακάο και 50γρ βούτηρο και προσθέτουμε το τριμμένο παξιμάδι.

Το αφήνουμε για 2-3 λεπτά

Σέ ένα μίξερ χτυπάμε τη κρέμα τυριού με την άχνη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος σιγά σιγά.

Σε ένα ποτήρι βάζουμε το μείγμα με το παξιμάδι, απο πάνω τη κρέμα και στο τέλος το σιρόπι φράουλας και τις φρέσκιες φράουλες.