Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παξιμάδια κριθαρένια με πικάντικη σάλτσα και τηγανιτό αυγό
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 6-8 Κριθαρένια παξιμάδια Το Μάννα Τσατσαρωνάκης
  • 2 αυγά
  • 3 ντομάτες
  • 1 μελιτζάνα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 150 γρ 1/2 ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το Κρεμμύδι.

Το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

Κόβουμε τη μελιτζάνα και το απάκι σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζι με λίγο ελαιόλαδο και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.

Τα αφήνουμε να σωταριστούν για 3-4 λεπτά. Κόβουμε σε κυβάκια τη μία ντομάτα και τρίβουμε τις άλλες 2.

Προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και το ζωμό λαχανικών και 1/2 φλιτζάνα νερό.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 6-7 λεπτά.

2 λεπτά πρίν τα αποσύρουμε απ’τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά.

Σκεπάζουμε το τηγάνι μας. Παίρνουμε τα κριθαρένια παξιμάδια και τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι, για να τραβήξουν τη σάλτσα.

Τα βάζουμε μετά σε ένα πιάτο και προσθέτουμε απο πάνω το το φαγητό μας.

Στο τέλος βάζουμε φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.