ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή παξιμαδάκι Χαρουπιού με απάκι
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ

Υλικά:

  • 6-8 παξιμαδάκια χαρουπιού
  • 300 γρ κρεμώδη ελληνικά τυριά (ανθότυρος, γαλοτύρι, μανούρι, κατίκι, ξύγαλο κ.α.)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (υπάρχουν και έτοιμες ψητές σε βάζο)
  • 250 γρ απάκι
  • 100γρ baby ρόκα
  • Λίγα φύλλα άνιθου
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο το απάκι κομμένο σε φέτες  για 2 λεπτά μαζί με λίγη φρέσκια ρίγανη και αφήνουμε στην άκρη.  Σε ένα μπωλ με ένα σύρμα αναδεύουμε καλά τα τυριά μέχρι να αποκτήσουν εννιαία κρεμώδη υφή (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα για να δουλέψουμε πιο εύκολα το μείγμα). Τοποθετούμε τα παξιμάδια σε πιάτο και ρίχνουμε στην επιφάνειά τους λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα τυριών. Ακολουθεί η πιπεριά Φλωρίνης, την οποία έχουμε ψήσει σε σχάρα ή στον φούρνο, ξεφλουδίσει και κόψει σε λεπτές φέτες. Σειρά έχει το απάκι και τέλος τα φύλλα της ρόκας και λίγα φύλλα άνιθου. Τελειώνουμε με λίγες ακόμα σταγόνες ελαιόλαδο.

Καλή σας όρεξη!