ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παξιμάδια κριθαρένια αφράτα με χούμους και σολομό
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 2 μερίδες:
- 7-8 αφράτα κριθαρένια παξιμάδια
- Σολομός καπνιστός, περίπου 50-60γρ (1/2 συσκευασία)
- 10-12 φύλλα δυόσμου
- 1/2lime
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το χούμους:
- 200 g ρεβίθια
- 4 κουταλιές ταχίνι
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ – 1 σκόρδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση:
Χούμους:
Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε 1,5 λίτρο νερό.
Τα βράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά. Συμπληρώνουμε με νερό από τα ρεβίθια και ελαιόλαδο αν χρειαστεί.
Στήνουμε, τοποθετώντας 4-5 παξιμαδάκια στην επιφάνεια που θέλουμε.
Για το στήσιμο:
Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αφράτα κριθαρένια παξιμάδια Το Μάννα Τσατσαρωνάκης, βάζουμε 1 κουταλιά χούμους πάνω σε κάθε παξιμάδι. Έπειτα προσθέτουμε κομμάτια απ’το σολομο και μερικά φύλλα δυόσμου. Τέλος στίβουμε πάνω απ’τα παξιμάδια μας το lime(προαιρετικά) και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
“ΤΟ ΜΑΝΝΑ” ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ Ν. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ ©2018