Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παξιμάδι λαδιού με φακές, παντζάρι και κατσικίσιο τυρί
ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 6 παξιμάδια λαδιού
  • 2 βρασμένα μπατζάρια
  • 1 κούπα φακές
  • 2 ροδέλες κατσικίσιο τυρί
  • 3-4 κλωνάρια μαιντανό

Για τη σάλτσα:

  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ χαρουπόμελο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τισ φακές για περίπου 20 λεπτά.

Τις στεγνώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το πατζάρι σε κυβάκια. Σε ένα μπόλ βάζουμε τις φακές, το παντζάρι και ανακατεύουμε με τα υλικά για τη σάλτσα.

Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε αφήσει να ζεσταθεί καλά, βάζουμε το κατσικίσιο τυρί για 1 λεπτό απ΄τη κάθε μεριά.

Σε ένα πιάτο βάζουμε το μείγμα με τισ φακές και το πατζάρι, έπειτα το κατσικίσιο τυρί.

Προσθέτουμε ψιλοκκομένο μαιντανό και στο τέλος το παξιμάδι λαδιού Το Μάννα Τσατσαρωνάκης είτε ολόκληρο είτε σπασμένο μέσα στο φαγητό μας.