Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ιταλικός Ντάκος
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 2 μερίδες:
  • 8 παξιμάδια αφράτα κριθαρένια
  • 15 ντοματίνια
  • 7-8 μικρές μπάλες μοτσαρέλα (ή μεγάλη και την κόβουμε)
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ ελαιόκλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ πέστο βασιλικού
  • 1κ.γ ξύδι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα αφράτα κριθαρένια παξιμάδια Το Μάννα Τσατσαρωνάκης.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφού κόψουμε τα ντοματίνια, τα βάζουμε και αυτά στο μπολ με τη σάλτσα και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα με τα ντοματίνια πάνω στα παξιμάδια μας και μετά προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδo και χοντρό αλάτι.