Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χταποδάκι με ντοματίνια, ταχινένια ταραμοσαλάτα και παξιμάδι
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ

Υλικά:

  • 1 κριθαρένιο παξιμάδι
  • 15 ντοματίνια
  • 100γρ λευκή ταραμοσαλάτα
  • 30 γρ ταχίνι
  • Ψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμος, μαϊντανός, άνιθος) 2 κουταλιές της σούπας
  • Ξερή ρίγανη ½ κουταλάκι του γλυκού
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο 3 κουταλιές της σούπας
  • Χταποδάκι βρσσμένο και περασμένο από τη σχάρα 150 γρ
  • 2 μικρά ραπανάκια
  • Λίγο ξύδι
  • Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το χταπόδι για 15 λεπτά χωρίς υγρά (βγάζει τα δικά του) με λίγο κρασί, ένα δαφνόφυλλο και έναν κόκκο μπαχάρι. Αφήνουμε να γλασάρει μέσα στα ζουμιά του και το περνάμε, αφού το λαδώσουμε, από δυνατή σχάρα μέχρι να ξεροψηθεί. Το κόβουμε μικρά κομμάτια. Αναμειγνύουμε την ταραμοσαλάτα με το ταχίνι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σε ένα άλλο μπωλ κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη, ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σπασμένο το παξιμάδι μέσα στα ντοματίνια, αφού πρώτα το έχουμε μουσκέψει ελαφρά, καθώς και ένα μέρος από το χταπόδι, αφήνοντας τις άκρες των πλοκαμιών για στόλισμα. Ανακατεύουμε καλά. Στήνουμε στη βάση τα ντοματίνια με το παξιμάδι και το χταπόδι, προσθέτουμε σε διάφορα σημεία περιμετρικά τον ταχινένιο ταραμά και τελειώνουμε με τια άκρες των πλοκαμιών και τα ραπανάκια σε φέτες, ρίχνοντας λίγες ακόμα σταγόνες ελαιόλαδο. Τη θέση του χταποδιού μπορούν να πάρουν καλαμάρια, σουπιές, γαρίδες, μύδια ή άλλα όστρακα.